Váradon a Vannak vidékek-est

2019. 10. 31. 10:42

Kányádi műsorával lép fel november 1-jén, pénteken 19 órától a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu–Bartók termében a Kaláka együttes és Bogdán Zsolt színművész.

Becse Gábor, Radványi Balázs, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos mögött Bogdán Zsolt színművész

 

A Kaláka együttes számára a nyolcvanas évek óta nincs koncert Kányádi dal nélkül. Sándor bácsi meghatározó atyai jóbarát lett az életükben. Sok verset ajánlott, hogy dal szülessék belőle, sokat utaztak együtt, számtalan emléket, történetet őriznek vele kapcsolatban. Elveszett követ, Faragott versike, Valaki jár a fák hegyén, Dél keresztje alatt, Két nyárfa, Kuplé a vörös villamosról, Alma, alma... sorolhatnánk tovább a sokak számára kedves verseket-dalokat.

A Kaláka együttes pályafutásának 50. évébe lépve, ez év elején elhatározta, hogy Bogdán Zsolttal a Magyarországon is filmekből, előadóestjeiről (többek között Ady műsoráról) ismert kiváló kolozsvári színésszel közösen előadást tart Budapesten a Vigadóban és Kolozsvári Állami Magyar Színházban, melyen az ezredforduló legnagyobb magyar költője, Kányádi Sándor verseit hallhatja a közönség.

A Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs összetételű együttes Vannak vidékek című előadására jegyek a Nagyváradi Filharmónia pénztárában, valamint a Várad folyóirat szerkesztőségében (Patriotilor u. 2.) 25 lejes áron, diákoknak, nyugdíjasoknak 10 lejes áron kaphatók.

Az est szervezője a Várad folyóirat. Együttműködő partner a Holnap Kulturális Egyesület.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!