Regényes utazás az aranykorszak sötétjébe

2020. 10. 01. 22:52

Valószerűtlen fordulatokkal, ám mindvégig a megtörténhetőség keretei közt maradva, egy falusi iskola tanári szobájától a Ceaușescu-rendszer elitjének zárt világáig viszi magával az olvasót Neumann Ottó új regénye, a HKE kiadásában.

 

Megjelent Neumann Ottó Karrierkeringő című regénye. A kötet cselekménye közel fél évszázaddal ezelőtt, a hetvenes-nyolcvanas évek Romániájában játszódik, és két, mindenáron vagy majdnem mindenáron érvényesülni igyekvő fiatalember élettörténetét írja le. Ez a rendhagyó formájú levélregény hiteles és mélyen emberi korrajz, valószerűtlen fordulatokkal, ám mindvégig a megtörténhetőség keretei közt maradva, egy falusi iskola tanári szobájától a Ceaușescu-rendszer elitjének zárt világáig.
A szerző 1943-ban Budapesten született, majd négy és fél évtizeden keresztül Nagyváradon élt. Kolozsváron a Babeș-Bolyai Egyetem történelem szakán szerzett diplomát, majd Váradon, illetve Bihar megyei falvakban tanított magyar és román nyelven. A rendszerváltás után újságíró lett, a Bihari Napló munkatársa, majd helyettes főszerkesztője. 1992-ben költözött vissza Magyarországra. Nyugdíjazásáig a Magyar Hírlap munkatársa volt. Novellái több antológiában jelentek meg, két saját kötete van.

A Holnap Kulturális Egyesület gondozásában megjelent kötet már kapható Nagyváradon az Illyés Gyula könyvesboltban, a Liris Antica könyvárusnál (a Garasos híd mellett), Kolozsváron az Idea Könyvtérben, a Gutenberg könyvesboltokban a Székelyföldön. A regény közvetlenül is megrendelhető a varadlap@gmail.com címen.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!