Erdélyi Riport » Neked szól

Regényes utazás az aranykorszak sötétjébe

Valószerűtlen fordulatokkal, ám mindvégig a megtörténhetőség keretei közt maradva, egy falusi iskola tanári szobájától a Ceaușescu-rendszer elitjének zárt világáig viszi magával az olvasót Neumann Ottó új regénye, a HKE kiadásában.


TOVÁBB

Segítse jövedelemadójával az Erportot!

Kérjük, ajánlja fel jövedelemadója 3,5 százalékát június 30-ig az Erport.ro kiadójának, a Holnap Kulturális Egyesületnek, mely könyvkiadással és rendezvényszervezéssel is foglalkozik.


TOVÁBB

Könyvmaraton XI.

Tizenegyedik alkalommal jelentkezik a Nagyváradi Könyvmaraton, a Holnap Kulturális Egyesület, a Szigligeti Színház és a Várad folyóirat közös szervezésében.


TOVÁBB

Váradon a Vannak vidékek-est

Kányádi műsorával lép fel november 1-jén, pénteken 19 órától a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu–Bartók termében a Kaláka együttes és Bogdán Zsolt színművész.


TOVÁBB

Tíz szemszögből Erdély száz éve

A leszakadt Erdély első száz éve címmel jelenik meg Szilágyi Aladár romániai és magyarországi történészekkel készített interjúinak legújabb válogatása.


TOVÁBB

Törzsasztal-est Szkárosi Endrével

Április 12-én, pénteken 17 órától az Illyés Gyula könyvesboltban a Törzsasztal sorozat legújabb vendége Szkárosi Endre író, költő, intermediális művész, a Szépírók Társaságának elnöke, az ELTE tanára.


TOVÁBB

Nagy Miklós Kund váradi könyvestje

Február 22-én, pénteken 18 órakor Nagy Miklós Kund új, Felemás című, válogatott interjúit, kritikáit és publicisztikáit kínáló könyvét ismerhetik meg a nagyváradi Illyés Gyula könyvesboltban (Lector Kiadó – Dr. Bernády György Közművelődési Alapítvány, 2018).


TOVÁBB

A szecesszióról Ramona Novicovval

A váradi szecesszióról beszélgetünk pénteken öttől az Illyés Gyula Könyvesboltban Ramona Novicov művészettörténésszel.


TOVÁBB

Demény Péterrel és Mihók Tamással irodalomról, kétnyelvűségről

Irodalmi kapcsolatokról, román-magyar kétnyelvűségről beszélget pénteken, október 19-én 19 órától Demény Péter íróval és Mihók Tamás költővel Szűcs László az Illyés Gyula könyvesboltban.


TOVÁBB

Váradi miniévad

Három társulat, hat nap, tizenegy előadás: május 29. és június 3. között ismét Miniévadot tart a Szigligeti Színházban. A nagyváradi teátrum társulatai 2017/2018-as évadában bemutatott előadásainak seregszemléjét közönségtalálkozók és díjátadó gála teszi színesebbé.


TOVÁBB