Erdélyi Riport » Neked szól

A szecesszióról Ramona Novicovval

A váradi szecesszióról beszélgetünk pénteken öttől az Illyés Gyula Könyvesboltban Ramona Novicov művészettörténésszel.


TOVÁBB

Demény Péterrel és Mihók Tamással irodalomról, kétnyelvűségről

Irodalmi kapcsolatokról, román-magyar kétnyelvűségről beszélget pénteken, október 19-én 19 órától Demény Péter íróval és Mihók Tamás költővel Szűcs László az Illyés Gyula könyvesboltban.


TOVÁBB

Váradi miniévad

Három társulat, hat nap, tizenegy előadás: május 29. és június 3. között ismét Miniévadot tart a Szigligeti Színházban. A nagyváradi teátrum társulatai 2017/2018-as évadában bemutatott előadásainak seregszemléjét közönségtalálkozók és díjátadó gála teszi színesebbé.


TOVÁBB

Évadzáró Törzsasztal dupla

Két találkozóval zárja május végén az évadot a Szépírók Társasága és a Várad folyóirat közös irodalmi sorozata, a Törzsasztal.


TOVÁBB

Mától itt a HolnapUtán

Hat napon át várja keddtől az érdeklődőket színházi előadásokkal és kiegészítő programokkal a Szigligeti Színház HolnapUtán Fesztiválja. Az alábbiakban a teljes programot olvashatják. Az eseményekről napi beszámolókat olvashatnak az Erporton.


TOVÁBB

Egy asszimiláns feljegyzései

December 14-én, csütörtökön 17 órától mutatják be a nagyváradi Illyés Gyula könyvesboltban Székely Ervin Egy asszimiláns feljegyzései című regényét.


TOVÁBB

Frenák Pál-bemutató az M Studiónál

Frenák Pál rendezésében és koreográfiájában mutatja be To_R című legújabb előadását az M Studio. A premiert a FLOW2 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál keretében tartják november 22-én Sepsiszentgyörgyön.


TOVÁBB

Krusovszky Dénes Nagyváradon

November 10-én, pénteken este 6 órakor a nagyváradi Törzsasztal vendége a Teleki utcai Illyés Gyula könyvesboltban Krusovszky Dénes József Attila-díjas író, költő, aki a Törzsasztal eddigi legfiatalabb vendége.


TOVÁBB

A Törzsasztalnál: Barna Imre

Eco, Dylan, Rilke és Salinger fordítója, Barna Imre lesz október huszadikán a nagyváradi Törzsasztal sorozat következő vendége.


TOVÁBB

Mit ér az ember, ha demokrata?

Lengyel László és Markó Béla beszélgetős könyvét (Engedd hazámat értenem) szerdán Nagyváradon, csütörtökön Kolozsvárott is bemutatják.

 

TOVÁBB