Erdélyi Riport » Helyzetkép

Erdogan privát-dzsihádja Szíriában

Miután egy nappal korábban Törökország légitámadásokat hajtott végre az YPG kurd milícia ellen, január 21-én a török haderő a szárazföldi hadműveletet is megindította az északnyugat-szíriai Afrin térségében. Hogy mi történt, s mi történhet a török, szír, kurd, orosz, amerikai érdekek képletes és valóságos küzdelmében, erre keresi a választ külpolitikai szakírónk, Ady András elemzése.


TOVÁBB

Kétnyelvűség táblán és kommentben

Forognak a román hősők a sírokban, feltámad a székely hadosztály, bozgorozás és anyázás, Clujul nu e Kolozsvár, Kolozsvár végre újra Kolozsvár. A Musai-Muszáj mozgalom Facebook oldalán a kommenteket olvasgatva Sarány Orsolya arra volt kíváncsi, mit értett meg Kolozsvár/Cluj-Napoca a táblaügyes perből.


TOVÁBB

„Az egyoldalú média együgyűvé válik”

„Mi, partra tett erdélyiriportos matrózok, már régóta nem nyalogatjuk a sebeinket. Van tennivalónk bőven az újraindulásunk érdekében…” SZILÁGYI ALADÁR petíciószemléje.


TOVÁBB

A civileket vegzálni nem kell félnetek jó lesz

Magyarországon már megint baj van a civilekkel, mármint azokkal, akik anyagilag nem függenek a magyar államtól, hanem valahonnan, külső forrásból jutnak pénzhez. (Az EU-s forrás ugye nem ilyen, mert azok elosztását a magyar állam felügyeli) A rövid indoklás már a román politikában is ismert: mert Soros. TASNÁDI–SÁHY PÉTER írása.


TOVÁBB