Erdélyi Riport » Polkorrekt

A neonihilizmus

Hosszas töprengés és mindenféle előzetes kísérletezés után megvilágosodtam, rájöttem, milyen lehet az új irodalmi műfaj, amely korábban még nem létezett. Bíró Péter bevezeti olvasóit az irodalmi neonihilizmus rejtelmeibe.


TOVÁBB

A türelmetlenség előnyeiről

A türelmetlenség lényegében gyors észjárást és gyors cselekvést jelent. Néha udvariatlanságnak, sőt önzésnek tűnik, de távolról sem az. Csupán takarékoskodás az idővel. A nőket a legnehezebb meggyőzni erről a megfellebbezhetetlen igazságról, de talán a tudományos kísérletek eredményei, velük is megérteti az érveimet. Bíró Péter szatírája.


TOVÁBB

Meglépett a macskadíler

Esti olvasmány kezdőknek és haladóknak sorozatunkban Simon Judit két veszélyes kábítószerkereskedő szökéséről számol be.


TOVÁBB

Egy választás Romániában

Hogyan lehet a választások előtt és alatt eljutni a „tartsd a távolságot, jobb otthon, ne menj tömegbe”-től a „mindenki menjen szavazni, fontos a részvétel, ott kell lenni”-ig? A kérdésre Bartha Réka pamfletje válaszol.  


TOVÁBB

A klubvezetőnek a csatornásokról

Az emlékek, az élmények néha kommunikálnak. Magyari Sára nyelvész néhány nappal korábbi, A csatornás és a klubvezető című jegyzetünkre reflektál.


TOVÁBB

Nem lehet mindenki Houdini

Esti olvasmány kezdőknek és haladóknak sorozatunkban Szűcs László írása egy különös kiszabadulást igyekszik továbbgondolni.


TOVÁBB

A legendás halászlé

Bizony, nem csak hősökről, de étkekről is születnek legendák. Nem akármelyikekről persze, csak bizonyosokról. Mint a halászlé. E magyaros éteknek a felfedezése, fogyasztása felér a leghíresebb műkincsek, építészeti remekművek csodájával. Erről a csodáról számol be ma esti olvasmányában kezdőknek és haladóknak Bíró Péter.


TOVÁBB

A jógától a zacskós levesig

Esti olvasmány kezdőknek és haladóknak sorozatunkban Simon Judit témát keresett és talált.


TOVÁBB

Nyári utastársunk, a politika

Olcsó nyári szórakozást ígér az ellenzék és a kormány, hátha a hon polgárai elfeledkeznek arról, nincs pénzük nyaralásra. A tömegeket vonzó fesztiválok elmaradnak, a focit közönség nélkül játsszák, nem marad más, mint a romániai politikai csinnadrattán szórakozni. Simon Judit jegyzete.

 


TOVÁBB

A diplomácia esete a komppal

Simon Judit jegyzete a vendégmarasztaló görög szigetről és a román diplomácia sikerérzékenységéről.


TOVÁBB