Erdélyi Riport » Polkorrekt

Tiszta fejetlenség

Mese a pedantériára kényes polgármesterről, egy ismeretlen sétapartnerről, valamint egy politikailag érzékeny fotográfusról. Avagy a téma ezúttal is a járdán hevert. Szűcs László írása.


TOVÁBB

Az a hazafiatlan 13 százalék

Milyen az a „87 százalékban patrióták lakta” ország, ahol egy minapi hír szerint: „Több tonna műanyagpalack és a turisták által az erdőben eldobott szemét lebeg a Békás-tó víztározója felszínén.” Szilágyi Aladár jegyzete.


TOVÁBB

Magyar hangra kapcsolva

Pár napig ismét amiatt aggódhattunk, milyen nyelven nézzük a tévében a labdarúgó világbajnokságot. A kérdés egyelőre eldőlt, a baj, hogy egyre inkább hozzászokunk a felülről érkező megoldásokhoz. Szűcs László jegyzete.


TOVÁBB

Segíts, főnök!

Simon Juditban felébredt az empátia, avagy az „elfogott” miniszterelnöki gondolatok. 


TOVÁBB

Kultúrőrnagy, a mentőangyal

Egy volt szekus őrnagy vallomása egy gyilkossági perben bűnrészességgel vádolt kollégái védelmében. Szilágyi Aladár jegyzete.


TOVÁBB

Vásárhely, retúr

Simon Judit mulatságos és tanulságos esetei az államvasúttal.


TOVÁBB

Szép új világ

„Bízzunk a liberális demokráciában, és legyen türelmünk hozzá” – javasolja vitacikkében Markó Balázs a „polkorrektséget” és a pozitív diszkrimináció negatív hatásait boncolgatja.


TOVÁBB

Costa Rica gyöngye: Bica

Szép természeti környezetben, messze mindenféle korrupcióellenes hatóságtól éli mindennapjait a karibi Svájcban néhány olyan román állampolgár, akikben a közös, hogy különböző visszaélések miatt meggyűlt a bajuk a hazai igazságszolgáltatással. Szilágyi Aladár jegyzete.


TOVÁBB

Rizsával töltött Toldi

Étel és irodalom miniszteri szintű összefüggései. Szűcs László szösszenete a nagyotmondás receptjéről.


TOVÁBB

Imposztorok minisztere, avagy a plágium apologétája

Az önplagizáló rektor megérkezése a nagypolitikába. Szilágyi Aladár portrévázlata az oktatási tárca új vezetőjéről.


TOVÁBB