Erdélyi Riport » Polkorrekt » 2. oldal

Reklámok nélkül, hatvanon túl

Rólunk, öregekről nem feltételezik, hogy pizzát eszünk, esetleg betérünk egy gyorsétterembe, egzotikus utazások helyett pedig az öregotthonokat ajánlják. Simon Judit panasza.


TOVÁBB

Viorica rabló Romániája

Szilágyi Aladár jegyzete az állam nyelvével hadilábon álló kormányfő újabb félreolvasásáról.


TOVÁBB

Welcome in Brüsszel!?

Indulatos vita bontakozott ki az indulatos viták lefolytatására hivatott felületen annak megítéléséről, hogy újabb adag romániai magyar újságíró vendégeskedett Brüsszelben két európai parlamenti képviselőnk jóvoltából. Szűcs László írása.


TOVÁBB

Győző, a meggyőző

Szilágyi Aladár egy hetvenes évekbeli történetet idézett fel Hajdu Gzőző halálhíre olvastán.


TOVÁBB

Köszöntlek, december másodika

„Lassan sötétedik, Gyulafehérváron még vonulgatnak valami hagyományőrzők, s hátra vannak a tüzijátékok, alighanem kiürültek már a babfőzelékes kondérok, de a katonai parádéknak vége, a helikopter is aluszik már.” Szűcs László jegyzete.


TOVÁBB

Kofferláz az avaron

Színvonalas politikai küzdelem a román törvényhozásban, bőröndökkel, fánkokkal, korrupcióval és populizmussal meghintve. Szilágyi Aladár jegyzete.


TOVÁBB

Gólsnapsz

Összekoccan két pohár, a hálóban máris két gól. Az Erport összeesküvés-elmélete.


TOVÁBB

A nők centenáriuma

„Az impériumváltást követően Nagy-Románia nem sietett a lakosság női felének demokratikus jogokat biztosítani. Annyira nem, hogy az 1923-ban elfogadott Alkotmány egyáltalán nem biztosította a nők egyenjogúságát.” Szilágyi Aladár jegyzete.


TOVÁBB

Tiszta fejetlenség

Mese a pedantériára kényes polgármesterről, egy ismeretlen sétapartnerről, valamint egy politikailag érzékeny fotográfusról. Avagy a téma ezúttal is a járdán hevert. Szűcs László írása.


TOVÁBB

Az a hazafiatlan 13 százalék

Milyen az a „87 százalékban patrióták lakta” ország, ahol egy minapi hír szerint: „Több tonna műanyagpalack és a turisták által az erdőben eldobott szemét lebeg a Békás-tó víztározója felszínén.” Szilágyi Aladár jegyzete.


TOVÁBB