Erdélyi Riport » Polkorrekt » 2. oldal

Ha nem jut mentőre, ne mentsenek!

Miközben nap mint nap hallani híreket a román gazdaság dübörgéséről, a mindennapok nyomorúsága árnyalja a sikertörténetet. Szilágyi Aladár története egy Iasi megyei kisvárosba kalauzol.


TOVÁBB

Forró vizet a Sorosra!

Szilágyi Aladár kommentármentes felsorolása a Közép-Európai Egyetem (CEU) körüli bonyodalmak újabb fejleményeiről.


TOVÁBB

Gyerekszáj: Szentjátszó tér

Szilágyi Aladár érzelmes jegyzete arról, hogy minden gyermek nyelvújító, és az általuk alkotott remekléseket érdemes megőrizni, közkinccsé tenni.


TOVÁBB

Kalasnyikovos Cătălin gőgje

A mondatait olvasva, a vele készült felvételt látva, az jutott eszembe: lám, lám, Cătălin Rădulescu eszményi modellje lehetne korunk politikusa robotképének. Szilágyi Aladár jegyzete.


TOVÁBB

Hugyozik a szeme

Érthető, ha olvasóink felháborodnak a fenti cím olvastán, pedig eleink néhány évszázada még úgy értették ezt a tőmondatot, hogy „csillog a szeme”. Ugyanis létezett egy finnugor eredetű, csillag jelentésű húgy szavunk. A Kaszácsillagot például Kasza húgynak neveztük… Szilágyi Aladár jegyzete a politikai korrektség (political correctness) nyelvhasználatának túlhajszolt, kínosan tabusító szüleményeiről.


TOVÁBB

Grácia helyett bérrabokat!

Unortodox megoldást kínálunk a hazai közvélemény lelki nyugalmát felzaklató amnesztia-javaslat okozta politikai ellentétek feloldására. SZŰCS LÁSZLÓ előterjesztése.


TOVÁBB