Reklámok nélkül, hatvanon túl

2019. 02. 11. 22:08

Rólunk, öregekről nem feltételezik, hogy pizzát eszünk, esetleg betérünk egy gyorsétterembe, egzotikus utazások helyett pedig az öregotthonokat ajánlják. Simon Judit panasza.

Klasszikus reklám az online világ előtti időkből. Hatvan felett is eszünk

 

Unom, hogy mindenki a reklámokat teszi felelőssé a felesleges pénzköltésért, a túlzott fogyasztásért, környezetszennyezésért, szidják a globalizációt, ami kísértésbe viszi a szegény embert.

Nos, én szeretem nézni a kreatív, szellemes reklámokat, pedig kirekesztettnek érzem magam. Néha felháborodom, hogy a reklámszakemberek csak bizonyos esetekben gondolnak rám.  A reklámguruk fejében, mi, hatvan fölöttiek csak patikába járunk, ilyen-olyan kenőcsökért, gyógyszerekért, jobb esetben még vitaminokért. Nekünk már nem kínálnak fogfehérítőt, arckrémet, sampont, tusfürdőt, haj- vagy testápolót, csak protézisragasztót. Szerintük a smink, a parfüm eszünkbe se jut.  Nem öltözködünk, a divatot rég kizártuk az életünkből. A gombás lábunkra nem húzunk se cipőt, se csizmát, nemhogy szandált. Rólunk, öregekről nem feltételezik, hogy pizzát eszünk, vagy betérünk egy gyorsétterembe, egzotikus utazások helyett kényelmes öregotthonokat ajánlanak. Magunknak semmit sem vásárolunk, a kevés spórolt pénzünket az unokákra költjük, de azt is csak karácsonykor, esetleg húsvétkor. Mi, öregek, nem járunk színházba, moziba, hanem csak sütünk, főzünk, telefonon, messengeren csak a családdal beszélgetünk.

Tudom én, hogy a reklámokkal célzott korosztály legfeljebb ötvenig érdekes, de van egy rossz hírem: mi, hatvan felettiek is eszünk, öltözködünk és utazunk. Néha még többet is, mint az ifjak. Ami engem illet, a reklámszakiknak van némi igazuk, ugyanis márkahű vagyok, akkor sem cserélem le a parfümömet, ha a másikat az a Julia Roberts reklámozza, aki nem sokkal fiatalabb nálam.

Én mégis szeretem a reklámokat, hiszen mindig megtudom, hogy mit nem fogok megvenni. Bár utálom, hogy kirekesztenek, hajlamos vagyok elnézni ezt, mert előfordulhat, hogy a reklámszakemberek csak azért kínálják a fiataloknak a termékeket, hogy az öregek ne essenek kísértésbe, hogy fölösleges butaságokra szórjuk el a pénzüket.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!