Erdélyi Riport » Neked szól » 2. oldal

Nyáry Krisztiánnal nyit a Törzsasztal

Megkezdi újabb évadját a 2007-ben alapított, a kortárs magyar irodalom népszerűsítését szolgáló nagyváradi Törzsasztal sorozat a Várad folyóirat és a Szépírók Társasága szervezésében. Pénteken 18 órától Nyáry Krisztiánt látják vendégül az Illyés Gyula Könyvesboltban.


TOVÁBB

Felhőmesék a Várban

Felhőmesék címmel nyitnak kiállítást a nagyváradi Vilidár István Stúdiógalériában.


TOVÁBB

Varadinum – irodalmi programok

A Holnap Kulturális Egyesület és a Várad Folyóirat két utolsó Varadinum-programja az Illyés Gyula Könyvesboltban és a Szigligeti Stúdióban.


TOVÁBB

Klasszikus komédia kortárs hangolásban

Április 28-án 19 órától mutatja be a Szigligeti Társulat Molière A mizantróp című nagyszínpadi komédiáját.


TOVÁBB

Áprilisi programok a Szigligeti Színházban

Stúdióelőadások és a Szigligeti Társulat utolsó nagyszínpadi bemutatója kapott helyet a Szigligeti Színház áprilisi műsorrendjében.


TOVÁBB

Törzsasztal Csuhai Istvánnal, kivételesen csütörtökön

Április 13-án, csütörtökön este 6 órakor a Várad folyóirat Törzsasztal sorozatának vendége a Teleki utcai Illyés Gyula könyvesboltban Csuhai István irodalomkritikus, szerkesztő, korábban a Jelenkor főszerkesztője, aki több éve az Élet és Irodalom hetilap versrovatának vezetője, kiváló irodalomszervező. Kőrössi P. József beszélget vele.


TOVÁBB

HolnapUtán Fesztivál: színház minden mennyiségben

Rangos színházi fesztiválnak ad otthont április 6-9. között a Szigligeti Színház. Az ötödik alkalommal megszervezett HolnapUtán Fesztivál négy napja alatt hat színházi előadást, illetve egy sor kísérőprogramot tekinthetnek meg az érdeklődők.


TOVÁBB

Holnap Várad Szentgyörgyön...

Március 31-én Sepsiszentgyörgyön vendégeskedik a Várad folyóirat és a Holnap Kultúrális Egyesület.


TOVÁBB

Pénteken Törzsasztal-est Háy Jánossal

Március 24-én, pénteken este hattól az Illyés Gyula könyvesboltban (Teleki utca) a 15 éves Várad folyóirat Törzsasztal vendége Háy János József Attila-díjas költő, író, drámaíró, a kortárs zene és képzőművészet alternatív világának elismert szereplője. 2013-ban a Békéscsabán megrendezett XVIII. Magyar Drámaíró versenyen a közönség díját és a legjobb drámaíró díját is megkapta. Kőrössi P. József  beszélget vele.


TOVÁBB

Színházi világnap a Szigligetiben

Március 27-én, hétfőn, a színházak világnapján a Szigligeti Színház kiállításmegnyitóval, emlékünnepséggel, valamint egy rendhagyó felolvasószínházi eseménnyel várja az érdeklődőket.


TOVÁBB