Erdélyi Riport » Neked szól » 2. oldal

Krusovszky Dénes Nagyváradon

November 10-én, pénteken este 6 órakor a nagyváradi Törzsasztal vendége a Teleki utcai Illyés Gyula könyvesboltban Krusovszky Dénes József Attila-díjas író, költő, aki a Törzsasztal eddigi legfiatalabb vendége.


TOVÁBB

A Törzsasztalnál: Barna Imre

Eco, Dylan, Rilke és Salinger fordítója, Barna Imre lesz október huszadikán a nagyváradi Törzsasztal sorozat következő vendége.


TOVÁBB

Mit ér az ember, ha demokrata?

Lengyel László és Markó Béla beszélgetős könyvét (Engedd hazámat értenem) szerdán Nagyváradon, csütörtökön Kolozsvárott is bemutatják.

 

TOVÁBB

Nyáry Krisztiánnal nyit a Törzsasztal

Megkezdi újabb évadját a 2007-ben alapított, a kortárs magyar irodalom népszerűsítését szolgáló nagyváradi Törzsasztal sorozat a Várad folyóirat és a Szépírók Társasága szervezésében. Pénteken 18 órától Nyáry Krisztiánt látják vendégül az Illyés Gyula Könyvesboltban.


TOVÁBB

Felhőmesék a Várban

Felhőmesék címmel nyitnak kiállítást a nagyváradi Vilidár István Stúdiógalériában.


TOVÁBB

Varadinum – irodalmi programok

A Holnap Kulturális Egyesület és a Várad Folyóirat két utolsó Varadinum-programja az Illyés Gyula Könyvesboltban és a Szigligeti Stúdióban.


TOVÁBB

Klasszikus komédia kortárs hangolásban

Április 28-án 19 órától mutatja be a Szigligeti Társulat Molière A mizantróp című nagyszínpadi komédiáját.


TOVÁBB

Áprilisi programok a Szigligeti Színházban

Stúdióelőadások és a Szigligeti Társulat utolsó nagyszínpadi bemutatója kapott helyet a Szigligeti Színház áprilisi műsorrendjében.


TOVÁBB

Törzsasztal Csuhai Istvánnal, kivételesen csütörtökön

Április 13-án, csütörtökön este 6 órakor a Várad folyóirat Törzsasztal sorozatának vendége a Teleki utcai Illyés Gyula könyvesboltban Csuhai István irodalomkritikus, szerkesztő, korábban a Jelenkor főszerkesztője, aki több éve az Élet és Irodalom hetilap versrovatának vezetője, kiváló irodalomszervező. Kőrössi P. József beszélget vele.


TOVÁBB

HolnapUtán Fesztivál: színház minden mennyiségben

Rangos színházi fesztiválnak ad otthont április 6-9. között a Szigligeti Színház. Az ötödik alkalommal megszervezett HolnapUtán Fesztivál négy napja alatt hat színházi előadást, illetve egy sor kísérőprogramot tekinthetnek meg az érdeklődők.


TOVÁBB