Mit ér az ember, ha demokrata?

2017. 09. 12. 11:18

Lengyel László és Markó Béla beszélgetős könyvét (Engedd hazámat értenem) szerdán Nagyváradon, csütörtökön Kolozsvárott is bemutatják.

 
 

Engedd hazámat értenem címmel jelent meg a budapesti Helikon kiadó gondozásában a Lengyel László közgazdász-politológus és Markó Béla költő-politikus beszélgetéseit rögzítő kötet. Az izgalmas témákat kínáló párbeszédben szót ejtenek Erdélyről, nacionalizmusról és patriotizmusról, a magyar és a román rendszerváltásról, a parlamenti demokráciák kiépítéséről, működtetéséről, majd elapadásáról.

A könyv nagyváradi bemutatója 2017. szeptember 13-án, szerdán délután 18 órától lesz az Ady Endre Emlékmúzeumban. A két szerzővel a műről Szűcs László és Szabó Ödön beszélget. Közreműködik Mátyás Zsolt Imre, a Temesvári Állami Magyar Színház művésze, aki előadja Markó Béla Bocsáss meg, Ginsberg című költeményét.

A kötetet Kolozsváron szeptember 14-én, csütörtökön 17 órától a Minerva Házban mutatják be, ott Kelemen Hunor, Lengyel László, Markó Béla és Tibori Szabó Zoltán beszélget.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak. A kötet a helyszíneken megvásárolható. A rendezvények szervezője a Kós Károly Akadémia Alapítvány, a Holnap Kulturális Egyesület, a Minerva Egyesület és a Helikon Kiadó.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!