Varadinum – irodalmi programok

2017. 05. 04. 22:26

A Holnap Kulturális Egyesület és a Várad Folyóirat két utolsó Varadinum-programja az Illyés Gyula Könyvesboltban és a Szigligeti Stúdióban.

 

Alföld est

Május 13-án, szombaton 18 órától kezdődik az Illyés könyvesboltban az Alföld irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat estje. Az Alföld 1954-től jelenik meg Debrecenben, az Alföld Alapítvány és Debrecen város önkormányzata kiadásában. A lapot Szirák Péter mutatja be, aki 2016-ban vette át az Alföld felelős szerkesztői tisztségét, közreműködik Áfra János, Herczeg Ákos, Lapis József – a folyóirat szerkesztői –, valamint Papp András és Térey János.

 

Varga Gábor/Kriterion

Május 16-án, kedden 18 órától a Szigligeti Stúdió fehér termében mutatják be Az üres tér dicsérete címmel Varga Gábor új könyvét. A Kriterion kiadó gondozásában jelent meg válogatás a nagyváradi szerző drámáiból, melyek közül a Kályhabúcsúztatót Nagyváradon, a Színházak világnapján mutatták be felolvasószínházi formában. A találkozón bemutatják a Kriterion kiadó egyéb újdonságait is. A szerzővel, valamint a Kriterion kiadót vezető H. Szabó Gyulával Szűcs László beszélget.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!