Nyáry Krisztiánnal nyit a Törzsasztal

2017. 09. 11. 10:37

Megkezdi újabb évadját a 2007-ben alapított, a kortárs magyar irodalom népszerűsítését szolgáló nagyváradi Törzsasztal sorozat a Várad folyóirat és a Szépírók Társasága szervezésében. Pénteken 18 órától Nyáry Krisztiánt látják vendégül az Illyés Gyula Könyvesboltban.

 

Nyáry Krisztián író, könyvkiadó, irodalomtörténész    Fotó: szombat.org

 

Szeptember 15-én, pénteken este 6 órakor a nagyváradi Törzsasztal vendége a Teleki utcai Illyés Gyula könyvesboltban Nyáry Krisztián irodalomtörténész, könyvkiadó, az Így szerettek ők, a Festői szerelmek, a Merész magyarok –30 emberi történet, az Igazi hősök – 33 magyar című, népszerű, és nagy port felkavaró könyvek szerzője, akinek beszélgetőtársa Kőrössi P. József.

Magyar irodalomtörténész még soha ilyen népszerű nem volt! „Sajnálom, hogy nem most tanítok magyar irodalmat. Nyáry Krisztián szövegeivel nagy sikert aratnék a diákok körében. Netán még az irodalmat is megszerettetném velük” – fogalmazott Nyáry műveiről a népszerű tévés szerkesztő, Szegvári Katalin. Grecsó Krisztián a Nyáry-titokról így ír: „Először azt hittem, azért működik, mert intim és csiklandós. Mert Nyáry úgy ír a nagyokról, mintha gyóntatta volna őket. Mintha övé lett volna a szemközti ablak. Aztán, amikor Móricz Zsigmondról vallott a Facebookon, rájöttem, ennél többről van szó. Nyáry úgy szereti az írót, ahogy a szülőket illik: feltétlenül, kétségbeesve és szerelmesen.”

A szerző művei az est végén kedvezményes áron megvásárolhatók, minden érdeklődőt szeretettel várunk.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!