Teljes hírzárlat

2017. 07. 26. 19:48

Pillanatnyi tiszta fejjel meggondolva nehéz lenne választ adnom arra, hogy mit érdemes még megírni, annyi mindent biztos nem, ami ömlik ránk az „infotainment” szellemében híreket okádó portálokról. Tasnádi-Sáhy Péter jegyzete.

 

Egy hétre visszatértem a békés Guttenberg-galaxisba: nyaralás alatt teljes internet-absztinenciát hirdettem, ha pedig velem tartó családtagjaim véletlenül híreket akartak volna megosztani velem a nagyvilágból, azonnal odébbálltam. Cserében könnyedén átrágtam vagy 800 oldal prózát (szigorúan nyomtatásban).

Bár már az utóbbi hónapokban igyekeztem önmérsékletet tanúsítani – csak olyan cikkre kattintottam, amiről erősen feltételeztem, hogy a címen túl plusz információval szolgálhat – mégis csak arra számítottam, még a nyári uborkaszezonban is lesz pótolnivalóm egy hét kihagyás után, de sejtésemet nem mondanám száz százalékig igazoltnak.

Tény: napokkal később értesültem csak az átlag magyar internetfogyasztónál, hogy Orbán Viktor hivatalosan is kikiáltotta magát a világ közepének Tusványoson, ami alapján teljesen természetesnek tűnhet, hogy szóra sem méltatja az ellene tiltakozókkal szembeni tettlegességet, de azért ezek mégsem olyan események, amiket nem lehetett jó becsléssel megjósolni. A magyar miniszterelnök magatartása folyamatosan az orbanocentrikus világképet hirdeti, az meg, hogy egy igaz magyar rendezvényen csak egy nőt gyepálnak meg, a borzasztó statisztikák alapján akár biztatónak is tűnhet. Arról ugyanis nem szól a fáma, hogy az összmagyar nemzettestben hány neveletlen magyar asszony esett át privátim a vak komondoron a rendezvény időtartama alatt. Ha a nőverés nem lenne a társadalom jelentős részben hallgatólagosan elfogadott, akkor nyilvánosan sem lehetne büntetlenül nőket bántalmazni.

Szegény McCain szenátort persze sajnálom, az agresszív agytumor miatt, az pedig tulajdonképpen ijesztő, hogy Trumpot már a republikánus és a demokrata szenátorok egyetemlegesen őrültnek tartják, de a nyilvánvalóval egyszer mindenkinek szembesülnie kell, és egy olyan világban, ahol a férfiaknak külön szolgáltatás van az ondóvezeték elköttetésére (a kanbulivá fejlesztett páros vazektómiát brozektómiának hívja az amerikai sajtó), sok mindenen csodálkozni már nem lehet. Mivel a román közéletben tényleg beütött a nyár, a német kampány cicaharca nem érdekel, a magyar közegbe visszanemesedve maradna még Mészáros Lőrinc eheti gazdagodása, Németh Szilárd aktuális ámokfutása, vagy a négyszeresére duzzasztott költségvetésből grundolt vizes vébé magyar sikerei, de mindenről ismét csak régi ügy jut az ember eszébe: ezek lopnak, teljesen mindegy, hogy éppen mit. Régen még hozzátettem volna, hogy jó-jó, mindenki belecsurrant a medencébe, viszont a trambulinról mégiscsak pofátlanság, de

a legnagyobb pofátlanságba is bele lehet fásulni.

Ha egy nemzetnek sikerült, én miért kapálózzak.

Pillanatnyi tiszta fejjel meggondolva nehéz lenne választ adnom arra, hogy mit érdemes még megírni, annyi mindent biztos nem, ami ömlik ránk az „infotainment” szellemében híreket okádó portálokról.

Esetleg marad Kerényi mester javaslata, hogy pitypangok virágzását állítsunk a figyelem középpontjába, ami innen nézve kifejezetten nemes feladatnak tűnik – feltéve, ha a virágokra összpontosító elme uralma alól kiszabaduló kéz nem markol közben nagyot a közösből – de a giccsveszély okán talán ezt a lehetőséget is megtagadnám magamtól.
Arról érdemes lenne esetleg beszélni, hogy ha hasonló ütemben vágjuk magunk alatt a fát, nem biztos, hogy sokáig lesz még pitypang, vagy túl sok nézegetni való növény, de az ilyen hírek viszont tényleg senkit nem érdekelnek.

Talán mindenki tudja, kb. 130 euróért lehet okos-cserepet kapni, ami már a növényeinket is meg tudja locsolni helyettünk, szóval olyan nagy baj azért nem lehet...Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!