Új néven, ugyanúgy – Erport

2017. 02. 12. 22:10

Csak a nevünk változott és a helyzetünk. ERport.ro néven február 13-án hétfőn elindult a kiadója által az elmúlt év végén megszüntetett (felfüggesztett?) Erdélyi Riport szerkesztőinek és szerzőinek online lapja. A régi-új oldal kiadója a nagyváradi Holnap Kulturális Egyesület közösségi finanszírozással igyekszik megteremteni e sajtóműhely működésének anyagi feltételeit.

 

Új rovatcímekkel, de a korábbi tematikákban és műfajokat használva szeretne megmaradni az Erport a szabad újságírás terepének abban a romániai magyar nyilvánosságban, ahol – hasonlóan a magyarországi médiához – komoly fenyegetések érik s sajtószabadságot, a minőségi újságírást.

Az újraindulás, új elindulás arra is alkalom, hogy ismét köszönetet mondjunk minden támogatásért, szolidaritásért, különösen azoknak, akik az elmúlt egy hónapban a blogfelületen a szerzőink voltak, önzetlen munkájukkal segítői az Erport indulásának, illetve aláírói voltak az Erdélyi Riport felszámolása miatt kezdeményezett petíciónak.

 


Támogassa az Erport.ro oldalt!

Sajnos pusztán lángoló hitből egy sajtóterméket nem lehet fenntartani, az elkötelezettségen felül éppen az a három dolog kell hozzá, mint a háborúhoz: pénz, pénz és pénz.


A minőségi újságírás nem képzelhető el anyagi források nélkül.
Munkánknak csak egy része zajlik a számítógép mellett, egy riport helyszínét meg kell közelíteni, egy színházi előadásra, kiállításra el kell menni, egy interjúalanyt fel kell hívni, oknyomozó anyagokhoz adatot kell igényelni, fénymásolni, nyomtatni kell.
Arról már nem is beszélve, hogy – minden ellentétes híreszteléssel szemben – az újságíró is ember, eszik, iszik (!), családja van, és a boltból nem távozhat fizetés nélkül, a villanyért, vízért neki is fizetni kell.

 

Az ERport, lévén valóban független felület, csak az olvasóira, azaz Önökre számíthat.

Az általunk készített tartalmak ingyen elérhetőek és szabadon felhasználhatóak a forrás megjelölésével, így perselyünk becsületkasszaként üzemel, fizessen mindenki lehetőségei és belátása szerint, amennyiben fontosnak tartja a munkánkat, függetlenségünk megőrzését.

 

Támogassa lapunk működését esetenként vagy rendszeres hozzájárulással!

Támogatásokat kiadónk, a Holnap Kulturális Egyesület (Asociaţia Culturală Holnap) fogad a BCR bankban (Banca Comercială Română) nyitott

 

EUR : RO88RNCB0660153379080002

HUF : RO61RNCB0660153379080003

RON : RO18RNCB0660153379080001

 

bankszámlaszámainkon.

------

Támogathat bennünket PayPalon keresztül is saját PayPal fiókjából, vagy ha ilyennel nem rendelkezik, akkor egyszerű online bankkártyás fizetéssel:

 

 

 Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!