Emberi történetek Angliából

2021. 12. 11. 13:13

A nagyváradi Bunyitay Vince könyvtárban mutatják be a Holnap Könyvek újdonságát, D. Mészáros Elek riportkötetét 2021. december 14-én, kedden 18 órától, a Kanonok sor 11. szám alatt.

 

Albion fóliasátrai alatt címmel jelent meg a Holnap Könyvek gondozásában D. Mészáros Elek érmelléki újságíró riportfüzért kínáló könyve. A Brexit előtti hónapokban fóliasátrakban és lakókonténerekben kelet-közép-európai munkavállalókkal együtt megélt idő lenyomatait őrizte meg az érzékeny riporteri tekintet, miközben a mezőgazdasági munka során tapasztalt saját élményei mellett kibontakoznak a vendégmunkás létre kényszerült férfiak és nők sorsdrámái, illetve maga a brit valóság, kelet-közép-európai szemszögből.

A szerző újságíró, szerkesztő, az Ady Endre Sajtókollégium végzettje, 2002 óta számos lap munkatársa, szerkesztője, főszerkesztője. A könyvet az előző hetekben online formában bemutatták a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron, majd élőben Debrecenben és Érkörtvélyesen.

A könyvet a jövő hét folyamán Székelyhídon is bemutatják, csütörtökön délután öttől a Szabó József rendező nevét viselő színházban.

A művet Szűcs László szerkesztő méltatja, a műből a szerző olvas fel részleteket, majd a találkozó végén dedikál.

Mindenkit szeretettel várnak, az érdeklődők között a Holnap Kulturális Egyesület ajándék könyvcsomagot sorsol ki.

 

A rendezvény támogatója a nagyváradi Mecénás Alapítvány és a Bethlen Gábor Alap.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!