Áprilisi programok a Szigligeti Színházban

2017. 04. 13. 23:17

Stúdióelőadások és a Szigligeti Társulat utolsó nagyszínpadi bemutatója kapott helyet a Szigligeti Színház áprilisi műsorrendjében.

 

Április 23-án 19 órától ismét műsorra kerül Székely Csaba nagysikerű tragikomédiája, a Bányavirág. A Hunyadi István által rendezett kortárs alkotás egy tradicionális székely közösség hanyatlását mutatja be a szerzőre jellemző humorral és iróniával.

Április 28-án 19 órától mutatja be a Szigligeti Társulat Molière A mizantróp című nagyszínpadi komédiáját. Az előadásról a rendező, Novák Eszter a következőket írta: „Az embergyűlölő. Mit jelent ez, lehet-e vegytisztán és általában gyűlölni az embert? Vajon az emberre vagy a társadalmi viselkedés-formákra, az álszentségre, a simulékonyságra, az őszintétlenségre haragszunk-e, amikor felfedezzük a bennünk élő mizantrópot? Molière főhőse Alceste is nehezen igazodik ki ezen, főképp hogy szerelme és barátsága a tét. Hatalmas vitában áll a körülötte lévő világgal, barátjával (a filantrópiát képviselő Philinttel), és talán elsősorban önmagával. Ez a vita éppen 550 éve tart — írók, színészek, színházrendezők és nézők milliói vesznek részt benne — és még nem dőlt el. Még azt is nehéz eldönteni, hogy nevessünk vagy inkább sírjunk rajta — illetve önmagunkon”. A bemutatóra a Szigligeti-bérletek érvényesek. A második előadásra április 29-én, 17 órától kerül sor (Papp Magda-bérlet).

Április 30-án a Honthy Hanna operettprimadonnának emléket állító Hol van az a nyár, című zenés időutazásra hív mindenkit a Szigligeti Színház: „Hol van az a nyár? - ezzel a címmel viszünk színre egy játékot, ami nagyon is hasonlít a valóságra. Hőse és sztárja, maga Honthy Hanna, az „utolsó nagy primadonna” – ahogy már életében leginkább emlegették, meséje pedig egy kicsit a magyar operett története is, bukások, és főleg sikerek sorozata, elvégre olyan házi szerzői voltak,mint Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Lajtai Lajos, Erdélyi Mihály” – áll az előadás ismertetőjében.

 

Az előadásokra jegyek a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!