Békeremény napló 13.

2022. 04. 07. 21:59

Úgy tűnik, amikor baj van, naplót írok. Megosztottam a gondolataimat a járvány idején, megosztom most is, amikor a szomszédban háború van. Most sem ásom bele magam a politikába, nem közlök számokat, sem elemzéseket. A napjaimról mesélek, a történésekről, apró örömökről, amikkel igyekszem eloszlatni a félelmeimet. Remélem, rövid lesz ez a sorozat. Simon Judit békeremény naplója.

 

Jelentem tisztelettel, összekapartam magamat és ügyesen kijöttem a sötét gödörből. Igaz, kellett hozzá némi segítség, de sikerült. Elmondom, hogyan lehet kimászni ebből, a kellemetlen, humortalan izéből.

Kezdődött azzal, hogy Rácz Éva barátnőmet, újságíró kollégámat meghívták előadni a Partiumi Keresztény Egyetemre. Doktorátussal rendelkezik, de nem azért tanít, hanem mert remek rádiós és tudja a szakmát. Ismeri a sajtómunka rejtelmeit. Persze nem ettől kezdtem én kimászni, hanem attól, hogy felhívott és találkoztunk egy kávézóban. Már az is jót tett nekem, hogy olyan helyre mentem Váradon, ahol még sosem voltam, de az igazán jó beszélgetés volt. Szó volt rádiós és írott sajtóról, napilapokról és folyóiratokról, és persze barátokról és ismerősökről. Pár órát töltöttünk együtt, hazahozott autóval és hanyagolva a tilosban parkolást, még dumáltunk vagy fél órát. Szeretem Évát, nagyon örültem neki, meg az okos gondolatainak.

Mérhetetlenül jól esett, hogy sokan írtak nekem, ismerősök és barátok, hogy lelket verjenek belém, ne szomorkodjak, nyugodjak meg. Köszönöm szépen, sokat segített.

Gábor Kati barátnőm aggódott, amiért nem válaszoltam neki a messzin, pótoltam, küldött nekem dalt, hogy dont worry, be happy.

A tel-avivi unokatesóm egyenesen bepánikolt, amiért nem vettem fel a telefont, riasztotta Leventét, aki a világ legjobb orvosi asszisztense és segítőkészebb embere, hogy mi történt. Ő meg nekem írt üzenetet, hogy azonnal hívjam Gaylet, mert még képes repülőre szállni és eljönni, megnézni, mi történt. Hát az, hogy egyszerűen nem vettem észre, hogy hívott, színházban voltam és elfelejtettem felhúzni a hangot a telefonomon.

Oláh Pista is írt, hogy valamivel kapcsolatban rám gondolt, és olvassa az írásimat, és küldött virágot messzin.

Tőtős Zsuzsa határozottan rám szólt, hogy nem állnak jól nekem a sötét gondolatok, szíveskedjek magamhoz térni és írni. Teljesítve. Mosolyjel.

Kemenes Eli írta, hogy megért és nyugtatott, minden rendben lesz.

És persze Szűcs Laci, Péter és Noémi, akik mindig figyelnek rám.

Bocsánat, hogy nem sorolok fel mindenkit, aki írt, biztatott, de félek, kihagyok valakit, és ezt nem szeretném.  

Tegnap, mint minden szomorú és rendes nő, elmentem manikűröztetni, ez járt a lelkemnek meg a körmeinek. Gondoltam, megyek és jövök és dolgozom. Gondoltam, de nem tettem. Gyönyörűen sütött a nap, az emberek mosolyogtak, és meg csavarogtam. És hab a tortán, vettem magamnak egy pár meseszép fekete cipőt. Mert, ami van az vagy régi, vagy kinőttem. Ne tessék nevetni, tényleg megnőtt a lában és vágytam egy szép fekete cipőre. Lehet hordani napközben, és szép ruhához is a színházba. Leültem egy padra a Bémer téren és végre örültem az életnek. Már sötétedett, amikor hazaértem. Hogy fokozzam a rosszalkodást, rendeltem magamnak egy adag junkfoodot, konkrétam rántott csirkeszárnyat sültkrumplival, bekapcsoltam a tévét, néztem egy krimit és zabáltam.

Este felhívott Laci csupa jó hírekkel: remekül sikerült kedden Magyari Sára könyvbemutatója Érmihályfalván, a Máté Imre Könyvtárban, másnap pedig Bakó Endréé Debrecenben a Déri Múzeumban.

Közeleg a pészáh meg a húsvét. Dörzsöltem a szépen manikűrözött kezeimet, hogy veszek isteni konyakot a hitközségnél, de csalódtam, mert az idén nem volt. Vettem viszont pászkát és izraeli bort, ami szintén finom. Rajtam kívül mindenki boldogan issza majd, én ugyanis nem borozok a savam miatt.

Húsvétra pedig meglesz az immár hagyományos rakottkrumpli sok tojással.

A hitközségnél eltöltöttem egy csomó időt, jól kifutottam mindenből, de pótolom, végül is mire való az éjszaka egyik része. A másik alvásra persze.

Kérem szépen így másztam ki a gödörből. Köszönöm jól vagyok.

Jó éjt.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!