Kortárs klasszikusunk: Székely János

2021. 06. 22. 17:59

Pénteken este hattól a nagyváradi Bunyitay könyvtárban Albu-Balogh Andrea tart előadást Székely János íróról.

Az író portréját Erdélyi Lajos készítette

 

Új sorozatának harmadik estjére várja az érdeklődőket a Holnap Kulturális Egyesület, a nagyváradi Bunyitay Vince könyvtárban (Kanonok sor 11.) június 25-én pénteken 18 órától.

Székely János (Torda, 1929. március 7. – Marosvásárhely, 1992. augusztus 23.) költő, prózaíró, drámaíró, tanulmány- és esszéíró, műfordító életéről és műveiről Albu-Balogh Andrea, a Partiumi Keresztény Egyetem adjunktusa, irodalomtörténész tart előadást. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

A sorozatról

Kortárs klasszikusaink címmel indított márciusban új irodalmi sorozatot az Újvárad folyóirat kiadója, a Holnap Kulturális Egyesület, a Törzsasztal-estek folytatásaként. Az előző évtizedek magyar irodalmának jelentős alkotói közül sokan nem eléggé ismertek a romániai magyar olvasók előtt. E hiány pótlására havi rendszerességgel szervezünk előadásokat, ezeket egy-egy író vagy irodalomtörténész tartja. Az elhangzottak szerkesztett változata az Újvárad következő számában olvasható. Az előadások a nagyváradi irodalomkedvelőket célozzák, akik az előadások helyszínén, a Bunyitai könyvtárban az adott szerző műveit akár azonal ki is kölcsönözhetik.

Az eddigi előadások:

Demény Péter Nemes Nagy Ágnesről

Balázs Imre József Hervay Gizelláról

 

A rendezvény támogatója a Communitas AlapítványOssza meg másokkal is!Szóljon hozzá!