Kultúra heti könyvbemutatóink

2021. 01. 19. 08:26

A decemberi online bemutatók után most közönség előtt népszerűsítjük két, a Holnap Könyvek gondozásában megjelent újdonságunkat. Kedden délután hat órától Szilágyi Aladár hadtörténeti művét, szerdán ugyanott, ugyancsak 18 órától Nagy Béla háromkötetes „levélnaplóját” ismerhetik meg az érdeklődők.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából két olyan kötetet ismerhet meg a váradi olvasóközönség, melyeket decemberben online formában már bemutattunk. A Holnap Kulturális Egyesület gondozásában megjelent „Kit az sok csata jár” című interjúkötetébe Szilágyi Aladár jeles hadtörténészekkel folytatott beszélgetései kerültek a magyar hadtörténet tíz fontos mozzanatáról, a honfoglalástól az 56-os forradalomig. A mű az előszót jegyző Kormányos László szerint „az elmúlt évek egyik legérdekfeszítőbb történelmi tárgyú kötete.” A tavaly elhunyt szerző történelmi tematikájú könyvsorozatáról a szerkesztő, Szűcs László, valamint Nagy Mihály Zoltán történész-főlevéltáros beszélget. A könyvbemutató helyszíne a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ, január 19-én, kedden 18 órától.

Szerdán délután ugyancsak a Lorántffy Központban 18 órától mutatjuk be Nagy Béla: Én maradok! A romániai diktatúra utolsó három éve című munkáját. A háromkötetes „levélnapló” egy család mindennapjain keresztül enged betekintést a Ceausescu-rendszer utolsó korszakának működésébe. A könyvből Hajdu Géza színművész ad elő izgalmas részleteket, a Nagyváradi Állami Színház egykori irodalmi titkárával Szűcs László beszélget. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!