Erdélyi Riport » Művház » 2. oldal

Évadzáró Uniter-gála

Simon Judit összefoglalója a romániai színházi élet legfontosabb szakmai rendezvényéről.


TOVÁBB

Kortárs klasszikusunk: Székely János

Pénteken este hattól a nagyváradi Bunyitay könyvtárban Albu-Balogh Andrea tart előadást Székely János íróról.


TOVÁBB

Galíciától a Garda-tóig – Szalontán

Dánielisz Endre irodalomtörténész, helytörténész, tanár legújabb, Galíciától a Garda-tóig című könyvét mutatjuk be a szerző szülővárosában, Nagyszalontán június 10-én 18 órától a Magyar Házban (Kossuth u. 16.).


TOVÁBB

Holnap könyvek a Bánffy-palotában

Június 3-6. között, csütörtöktől vasárnapig tartják a Bánffy-palotában a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét rendezvényeit, továbbá a könyvvásárt, ahol a Holnap Kulturális Egyesület és az Újvárad folyóirat standját is megtalálhatják.


TOVÁBB

Kortárs klasszikusunk: Hervay Gizella

Pénteken este hat órától Balázs Imre József tart előadást Hervay Gizella költőről a nagyváradi Bunyitay Vince könyvtárban. A Kortárs klasszikusaink sorozat estje online is megtekinthető.


TOVÁBB

A váradi színház(ak) drámája

A reform és a takarékosság jegyében, a Bihar Megyei Tanács elnöke, Nagyvárad volt polgármestere azt tervezi, hogy összevonja a Regina Maria Színházat, a Szigligeti Színházat és a Nagyváradi Állami Filharmóniát egy gigaintézménybe. A művészszemélyzet első körben meghatározott idejű szerződéssel dolgozhat, utóbb egy-egy projektre, szerepre, hangversenyre szerződtetik őket. A kultúra valóban pénzbe kerül, de a hiánya sokkal többe. Simon Judit írása.


TOVÁBB

Kortárs klasszikusaink: Nemes Nagy Ágnes

Kortárs klasszikusaink címmel indít új irodalmi sorozatot az Újvárad folyóirat, a Törzsasztal-estek folytatásaként. Az első kortárs klasszikusunk Nemes Nagy Ágnes, akiről Demény Péter tart előadást március 12-én, pénteken 18 órától a Bunyitai könyvtárban (Kanonok sor 11.). Az estet online is közvetítjük.


TOVÁBB

Könyveink online is

Az Újvárad folyóirat kiadója, a Holnap Kulturális Egyesület régebbi és legújabb könyvei már online is megvásárolhatók az aholnap.ro oldalon.


TOVÁBB

Nem folytatás, útkereső újrakezdés

Két hónappal a Várad folyóirat intézményi önállóságának megszüntetését követően a lap munkatársainak egy része új munkatársakkal kiegészülve folyóiratot alapított a Holnap Kulturális Egyesület kiadásában, a BGA Zrt. támogatásával. Az Újvárad című, 64 oldalas periodika a csíkszeredai Alutus nyomdában készül, első bemutatkozását – a Holnap Könyvek három új kiadványával együtt – március 8-án, hétfőn 17 órától tartjuk a Szigligeti Stúdió Fehér termében.


TOVÁBB

Kultúra heti könyvbemutatóink

A decemberi online bemutatók után most közönség előtt népszerűsítjük két, a Holnap Könyvek gondozásában nemrég megjelent újdonságunkat. Kedden délután hat órától Szilágyi Aladár hadtörténeti művét, szerdán ugyanott, ugyancsak 18 órától Nagy Béla háromkötetes „levélnaplóját” ismerhetik meg az érdeklődők.


TOVÁBB