Erdélyi Riport » Művház » 3. oldal

A Könyvmaraton szombati kínálata

A Holnap Feszt / Nagyváradi Könyvmaraton szombati kínálata. Valamennyi program élőben megtekinthető az alábbi linken: https://www.twitch.tv/varadlive. A kultúra egy kattintásnyi távolságra.


TOVÁBB

Könyves péntekünk online

A hétvégén a Várad Kulturális Folyóirat és a Holnap Kulturális Egyesólet szervezésében online Holnap Feszt és Könyvmaraton. Valamennyi rendezvényünk a https://www.twitch.tv/varadlive linkre kattintva nézhető élőben, figyelmük mellett továbbá kérdéseiket, kommentjeiket is szívesen várjuk. Valamennyi új és régebbi könyvünk megvásárolható a Teleki/Városháza utcai Illyés Gyula könyvesboltban.


TOVÁBB

Múltidézés online bábelőadással

Egy online megtekintett bábelőadás idézte fel Antal Erika emlékeit a marosvásárhelyi Ariel bábszínház múltjával kapcsolatban.


TOVÁBB

Gyűjtés Benkő J. Zoltán síremlékére

Múlt év szeptemberében hunyt el a betegséggel vívott bátor küzdelem után Dr. Benkő J. Zoltán tipográfus, tördelő, portálunk arculatának tervezője, továbbá a Várad folyóirat tördelőszerkesztője, a kilencvenes évektől számos lap munkatársa, mintegy száz könyv tervezője, tipográfusa. Szerettei, barátai, munkatársai körében gyűjtést szervezünk síremléke elkészítésére.


TOVÁBB

A színház törékeny csodája a Cenk alatt

Zsongás és élet volt a javából. Ezt hozta a 4. Magyar (Szabadtéri) Színházfesztivál a Cenk alatt: korlátokat sikerült lebontani egy vaskorlátokkal telerakott iskolaudvaron, annak jelzéseképpen is, hogy a járványügyi szabályokat betartva is át lehet törni a mentális akadályokat és a félelmet. Bartha Réka beszámolója a brassói színházfesztiválról.


TOVÁBB

Belevágtunk!

Járványügyi kultúrdiplomácia: a sikeres rendezvény titka. Rendkívüli körülmények között, szabadtéren, az egészségügyi szabályok szigorú betartásával, a lelkes szervezőknek, a még lelkesebb közönségnek, a bátor művészeknek köszönhetően elkezdődött és három napig tart a Brassói 4. Magyar Színházfesztivál. Bartha Réka beszámolója.


TOVÁBB

Színházügyi normalitás covidőkben

Az esti olvasmány kezdőknek és haladóknak sorozatunkban Bartha Réka elmondja, hogyan lehet/kell színházfesztivált szervezni járvány idején, betartva az összes előírást.


TOVÁBB

Bányajubileum Váradon

Ötvenedik alkalommal játszotta szombaton este a Szigligeti Színház Székely Csaba Bányavirág című darabját. A jubileumot azzal tette emlékezetessé a társulat, hogy az előadás előtt a nagyváradi vár nyári színpadán Bozsódi-Nagy Orsolya és Simon Judit faggatta a szerzőt, valamint az előadás rendezőjét, Hunyadi Istvánt. Az elhangzottakat Szűcs László foglalta össze.


TOVÁBB

A szerzővel jubilál a váradi Bányavirág

A Szigligeti Társulat Bányavirág című produkciójának 50. előadását játsszák július 11-én, szombaton este. A 20.30-kor kezdődő előadás előtt a szerzővel, Székely Csabával tartanak közönségtalálkozót 19 órától a vár nyári színpadán.


TOVÁBB

Demény-paródiák a Müllerájnál

Demény Péter író, költő, drámaíró, szerkesztő, blogger tollából jelent meg a világjárvány miatt meghirdetett rendkívüli állapot idején született könyv, melyet előként Nagyváradon, az Ady Endre Emlékmúzeum teraszán mutat be július 3-án, pénteken 19 órától „élőben” a szerző. Esőnap szombaton 11-től ugyanott. Simon Judit beharangozója.


TOVÁBB