Erdélyi Riport » Riport » 2. oldal

„Nincs apelláta, újjáépítjük az iskolát!”

A kommandói Horn Dávid Általános Iskola fele semmisült meg a január 9-i tűzesetben. A délutáni órákban csaptak fel a lángok, így szerencsére senki sem tartózkodott az épületben. Hivatásos és önkéntes tűzoltók mellett a falu lakói oltották a tüzet, minden eszközzel, ami a kezükbe került. Megsemmisült az iskola könyvtára és irattára, két informatikai labor, a tanári szoba, a raktár az ott tárolt sportfelszerelésekkel. A leégett épületrész maradványait eltakarították, a tanítás a megmaradt részen folytatódik. Kádár Kata és Sarány Orsolya riportja az ország legmagasabban fekvő településéről.


TOVÁBB

Nehéz és drága búcsú a szeméttől

Február első hetében megkezdte működését Kerelőszentpálon Maros megye legkorszerűbb hulladéklerakata. Az viszont kevésbé jó hír, hogy az új szemétlerakási adó egyaránt megnehezíti a szolgáltatók helyzetét, ám végső soron az új fizetési kényszer kárvallotja a lakosság lesz. BÖGÖZI ATTILA riportja.


TOVÁBB

A kincses város kincset érő kétszobásai

Romániában ma Kolozsvárott a legdrágábbak a lakások, négyzetméterenként 1200 euró körül kelnek el. A fővárost abban az összevetésben is megelőzik, hogy a Szamos-partján lehet a legdrágábban lakást bérelni. Ebbéli személyes tapasztalatait SARÁNY ORSOLYA osztja meg az olvasóval.


TOVÁBB

A jezidi ügy. Diyarbakiri napló 10.

Megtévesztő a cím, ez már nem diyarbakiri napló, mert a jezidi tábor, ahol a krízis-munka elkezdődött a tavalyi év októberében, már nincs. 2016 utolsó, 2017 első napjaiban nem váratlanul, de ellentmondást nem tűrve, kompromisszumot nem keresve evakuálták. PARÁSZKA BORÓKA írása.


TOVÁBB