Erdélyi Riport » Riport » 2. oldal

Hadüzenet a területrablónak

Van „Valaki”, aki immár közel egy évszázad, azaz létrejötte óta – fittyet hányva a szent és sérthetetlen trianoni országhatárnak – büntetlenül és folyamatosan csonkítja az egységes román nemzetállam területét. Szilágyi Aladár jegyzete.


TOVÁBB

Vásárhelyi banánhéj-keringő

Marosvásárhely jelenlegi polgármesterét és volt alpolgármesterét vádolta meg a Korrupcióellenes Ügyészség. Ugyan most csupán egy ügyben, igaz, formálisan közel tízezer rendbeli esetben vádol a DNA. Bögözi Attila összeállítása felidézi a közel két évtized megannyi sötét ügyletét, szóvá téve egyes RMDSZ-es tisztségviselők szerepét s a helyi szervezet jelenlegi érthetetlen hallgatását.


TOVÁBB

Műtőasztalon a Bánság „ütőere”

Közös román-szerb projektet jelentettek be augusztus elsején a Bega-csatorna újbóli hajózhatóvá tételéről. Az elképzeléssel kapcsolatos borúlátást az teszi indokolttá, hogy körülbelül annyi pénzt nyúltak le, határidőket vettek semmibe, mint az észak-erdélyi sztrádaprojektnél. Bögözi Attila írása.


TOVÁBB

Tusványos, a káosz

Szombat délelőtti füttyszó, agresszió, elégtelen számú és alkalmatlan rendfenntartók, elszabadult indulatok Tusnádfürdőn. Az Orbán beszéd idején történtekről a helyszínről Parászka Boróka riportja tudósít.


TOVÁBB

Tévedések várjátéka

Rémséges tárlatvezetés, hiányzó információk, tragikomikus feliratok fogadták a váradi várban álturistáskodó kollégánkat. Szilágyi Aladár írása.


TOVÁBB

A Freedonia hadművelet 5.

A kiképzés utolsó két napján az újságírók csapata hadgyakorlaton vesz részt, melynek neve: Freedonia hadművelet. Kiszabadított túszok, búcsúbeszédek, pálinkás bonbonok Parászka Boróka riportsorozatának befejező részében.


TOVÁBB

A Freedonia hadművelet 4.

„Mi kellene ahhoz, hogy két csíkszentdomokosi magyar nő, és mondjuk két Nyárád-menti roma lány úgy állhasson a román katonák mellé, ahogy az amerikaiak közt az afro-amerikai lányok várakoztak az aranyosgyéresi reptéren?” Parászka Boróka riportsorozata.


TOVÁBB

A Freedonia hadművelet 3.

Parászka Boróka riportsorozatának harmadik részében a román hadsereg sajtósok számára szervezett kiképzésén bekapcsolódunk egy gáztámadásba, majd részt vehetünk egy lőgyakorlaton. Közben az ejtőernyős próbaugrást is vállaló szerzőről megállapítást nyer: nem csupán magyar, hanem autonómista is.


TOVÁBB

A Freedonia hadművelet 2.

Évente száz újságíró hal meg katonai övezetekben, a válságzónákban átalakul a haditudósítás, a krízishelyzetekben végzett újságírói munka jellege, tétje. A felkészülést ma gyakorta fegyveres testületek segítik. Parászka Boróka riportsorozatának második részében is arra keresi a választ, mit keres egy magyar újságíró a román hadseregben.


TOVÁBB

A Freedonia hadművelet 1.

Évente száz újságíró hal meg katonai övezetekben, a válságzónákban átalakul a haditudósítás, a krízishelyzetekben végzett újságírói munka jellege, tétje. A felkészülést ma gyakorta fegyveres testületek segítik. Parászka Boróka riportsorozata arról, mit keres egy magyar újságíró a román hadseregben.


TOVÁBB