Erdélyi Riport » Riport » 2. oldal

Tusványos, a káosz

Szombat délelőtti füttyszó, agresszió, elégtelen számú és alkalmatlan rendfenntartók, elszabadult indulatok Tusnádfürdőn. Az Orbán beszéd idején történtekről a helyszínről Parászka Boróka riportja tudósít.


TOVÁBB

Tévedések várjátéka

Rémséges tárlatvezetés, hiányzó információk, tragikomikus feliratok fogadták a váradi várban álturistáskodó kollégánkat. Szilágyi Aladár írása.


TOVÁBB

A Freedonia hadművelet 5.

A kiképzés utolsó két napján az újságírók csapata hadgyakorlaton vesz részt, melynek neve: Freedonia hadművelet. Kiszabadított túszok, búcsúbeszédek, pálinkás bonbonok Parászka Boróka riportsorozatának befejező részében.


TOVÁBB

A Freedonia hadművelet 4.

„Mi kellene ahhoz, hogy két csíkszentdomokosi magyar nő, és mondjuk két Nyárád-menti roma lány úgy állhasson a román katonák mellé, ahogy az amerikaiak közt az afro-amerikai lányok várakoztak az aranyosgyéresi reptéren?” Parászka Boróka riportsorozata.


TOVÁBB

A Freedonia hadművelet 3.

Parászka Boróka riportsorozatának harmadik részében a román hadsereg sajtósok számára szervezett kiképzésén bekapcsolódunk egy gáztámadásba, majd részt vehetünk egy lőgyakorlaton. Közben az ejtőernyős próbaugrást is vállaló szerzőről megállapítást nyer: nem csupán magyar, hanem autonómista is.


TOVÁBB

A Freedonia hadművelet 2.

Évente száz újságíró hal meg katonai övezetekben, a válságzónákban átalakul a haditudósítás, a krízishelyzetekben végzett újságírói munka jellege, tétje. A felkészülést ma gyakorta fegyveres testületek segítik. Parászka Boróka riportsorozatának második részében is arra keresi a választ, mit keres egy magyar újságíró a román hadseregben.


TOVÁBB

A Freedonia hadművelet 1.

Évente száz újságíró hal meg katonai övezetekben, a válságzónákban átalakul a haditudósítás, a krízishelyzetekben végzett újságírói munka jellege, tétje. A felkészülést ma gyakorta fegyveres testületek segítik. Parászka Boróka riportsorozata arról, mit keres egy magyar újságíró a román hadseregben.


TOVÁBB

Tékozló virágkertész, zongorával

Tavasszal tulipánmezővé varázsolta a Körös-partot, nemrég pedig egy szabadtérre kihelyezett, filegóriával védett zongorával örvendeztette meg a váradiakat. Sabău Marius virágkötő mesterrel a Szacsvay szobor árnyékában Szilágyi Aladár beszélgetett.


TOVÁBB

Az utolsó út: dzsungelből Romániába

„Megrekedt” a nyugat-balkáni útvonal, menekültek ezrei várakoznak szerbiai táborokban arra, hogy menekültstátuszt kapjanak, vagy tovább haladhassanak valamelyik európai ország felé. A horvát és a magyar határról a rendőri brutalitás híre érkezik, egyre inkább Románia tűnik a járható útnak. Parászka Boróka riportja a szerbiai Obrenovac menekülttáborából.


TOVÁBB

Gyergyói gyújtogatás: nem népharag

Március 31-én csoportos erőszak és gyújtogatás történt Gyergyószentmiklóson. Bár kezdetben úgy tűnt: a helyi romák és magyarok közötti konfliktusok miatt lángolt fel egy ház, és vertek meg több embert, a jelek arra engednek következtetni, szervezett, előre kitervelt akció volt a székelyföldi kisvárosban. Parászka Boróka riportja Fodor Zsuzsa képeivel.


TOVÁBB