Erdélyi Riport » Nézőpont » 2. oldal

Tévképzetek a kollektív tudatban

Vírus van, félrevezetés és manipuláció is, az adatok nem pontosak, a politikusok hazudnak. Utóbbi nem újdonság, de nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a román társadalom egy jelentős része kételkedjen a koronavírusban, vagy legalábbis elbagatellizálja azt. Covaciu Norbert írása.


TOVÁBB

Nincsenek emberszeletek

Nem vagyok naiv, nem hiszem, hogy a jó ember sohasem bánt, sosem karcol, nem okoz fájdalmat, csak valahogyan meg tudja tartani a határokat, jóváteszi az okozott károkat, a megbékélésre törekszik, arra, hogy neki is és a környezetének is jó legyen.” Magyari Sára írása.


TOVÁBB

Barátnős összeveszés, egynapos örök-harag

Esti olvasmány kezdőknek és haladóknak sorozatunkban Antal Erika a nagyvonalúság szükségességére hívja fel a figyelmet.


TOVÁBB

Az utazás mint kulturális igény

Sok-sok ifjúkori túrázás után hátralévő éveiben Antal Erika Európa kulturális örökségének legszebb látnivalóit szeretné sorra megtekinteni. Alábbi virtuális sétáján elárulja, hol-merre járt eddig, s mi szerepel még kívánságlistáján.


TOVÁBB

Homo deus

„Egyetlen dolgot tudok biztosan, ha így folytatjuk a gyűlölködést, uszítást, az egymás feletti ítélkezést, sokkal rosszabb lesz nekünk, mintha mindnyájan megfertőződnénk.” Magyari Sára írása.


TOVÁBB

Akkor most mi is a nevem?

A több nyelvű környezetben az egyik leggyakoribb gondot a nevek helytelen használata jelenti, tudatlanságból vagy éppen tudatosságból fakadóan. Antal Erika írásából kiderül, olykor az ő keresztnevét is elvették.


TOVÁBB

A köz-ember

Bogdán László után sok minden marad. A legfontosabb örökség a remény, hogy megszületik a felelős, következetes közösségiség. Cserdi község kedden elhunyt polgármesterére, polgárjogi aktivistára Parászka Boróka írásával emlékezünk.


TOVÁBB

Áll a maszkabál!

Esti olvasmány kezdőknek és haladóknak sorozatunkban Simon Judit a legújabb divatcikk, a maszk ellentmondásos megítéléséről ír.


TOVÁBB

Hány van belőlünk?

Az esti olvasmány kezdőknek és haladóknak sorozatunkban Antal Erika számára kiderült, hogy legalább kettő van belőle.


TOVÁBB

Cimboránk, a cipzár

Esti olvasmány kezdőknek és haladóknak sorozatunkban Bíró Péter a szemtanú hitelességével meséli el, hogyan válhat a cipzár az ember ősellenségévé.


TOVÁBB