Erdélyi Riport » Nézőpont » 2. oldal

Tessék képmutatni!

Tasnádi-Sáhy Péter jegyzete a Weinstein-botrányról, a szalagcímeken túl.


TOVÁBB

Alakul, mint púpos PSD a prés alatt

A román kormányfő erősebbnek bizonyult, mint a szocdem elnök hitte. Liviu Dragnea kénytelen volt visszalépni, egyelőre Tudose akarata érvényesül. Simon Judit jegyzete.


TOVÁBB

Feledékeny magyarok

S(zinte s)enkit nem zavar Erdélyben, hogy Budapesten meghiúsult a `90 fekete márciusában a magyarok mellett fellépő marosvásárhelyi cigányember emléktáblájának felavatása. Szűcs László jegyzete.


TOVÁBB

Valamilyen Jakab Dezső esete a nemzeti liberálisokkal

A váradi szecesszió mesterétől a bihari botránypolitizálás állócsillagáig. Szilágyi Aladár jegyzete.


TOVÁBB

Orbán, mint közlemény Erdélyben

Hétvégi látogatását felhasználva Orbán Viktor arra is megtanította erdélyi vendéglátóit, hogyan kell negligálni a sajtót. Szűcs László jegyzete.


TOVÁBB

Hát nem a román az első nyelv?

Szilágyi Aladár jegyzete az udvarhelyi áruházi miccs-botrány utóéletéről a váradi kisboltban.


TOVÁBB

Az oszlopos Ponta

Új pártban, a Pro Romániában politizál tovább Victor Ponta. Az igazságszolgáltatási törvény módosítása ismét az utcára vitte az „ellenállókat”, megszólalt Liviu Dragnea, Toader tárcavezető pedig úgy tesz, mintha nem értené, mi a gond. Ponta tudja, de még nem mondja. Simon Judit jegyzete.


TOVÁBB

A mzungunak is tíz ujja van

Ez a mzungu asszony, aki egyébként a Judit névre hallgat, évek óta a pihenőszabadsága nagy részét Kelet-Afrikában múlatja, – szuahéli minősítéséhez illően – vándorolja be a régiót, és minden alkalommal itt, a maszájok között piheni ki bolyongásainak fáradalmait. Szilágyi Aladár jegyzete.


TOVÁBB

A nemzetállam gálája

Szűcs László jegyzete Kövér László kolozsvári nemzetállami jókívánságairól, avagy miért kötelező kelléke a politikus egy kulturális fesztivál megnyitójának.


TOVÁBB

Minden héten háború

„Rettegő embereket mindig könnyebb becsapni, a szükségállapot beálltakor pedig egész ügyesen felfüggeszthető a demokrácia.” Tasnádi-Sáhy Péter jegyzete az amerikai elnök háborús fenyegetőzéseiről.


TOVÁBB