Erdélyi Riport » Nézőpont » 2. oldal

Hasznos olvasmány a nem létező székelyekről

Elég-e valamit tagadni ahhoz, hogy ne legyen? Szilágyi Aladár jegyzete.


TOVÁBB

A jól megfontolt nemszavazat

Fél évvel a választások előtt a magyarországi nemzetpolitikai kínálat úgy fest: míg határon innen a kormánypártok pénzzel és gesztussal, Gyurcsány a szavazati jog megvonásával határon onnan remél szavazatokat, a pártok többsége elengedte a témát, amivel a Momentum próbál érdemben foglalkozni, a határ két oldalán egymást bizalmatlanul méregető magyarok közé hidakat építve. Szűcs László írása.


TOVÁBB

Dragneán megfizetünk?

Forró télre számíthatunk, amennyiben a Szociáldemokrata Párt (PSD) és különbejáratú kormánya úgy nem dönt, hogy hanyagolva mindenható pártelnökük ambícióit, elkezdi észszerűen vezetni az országot. A szakszervezetek több százezer embert készülnek utcára vinni, amennyiben a Tudose kabinet nem mond le a pénzügyi törvényről, míg az igazságügyi törvény módosításának visszavonását követelők már az utcán vannak. Simon Judit jegyzete.


TOVÁBB

Csilingel. Ha jár

Városszerte dugókat, a nyilvánosságban éles vitákat váltott ki a napokban a nagyváradi tömegközlekedést két napra megbénító sztrájk. Kinek van igaza, lehet-e csak az egyik félnek igaza egy ilyen bérvitában? Szűcs László jegyzete.


TOVÁBB

Bűn és büntetlenség

Az egyetlen elfogadható magatartásforma, amit a hatalommal szemben ismerünk, az a fal mellett osonás, és a tökéletes megadás. Aki nem így viselkedik, az már kihívó, azaz hatalmi igénnyel lép fel, ne csodálkozzon, ha az erősebb kutya magáévá teszi. A rendszert sokkal kevesebben akarják felszámolni, mint ahányan szívük szerint maguk is erősebb kutyák lennének… Tasnádi-Sáhy Péter jegyzete.


TOVÁBB

Tessék képmutatni!

Tasnádi-Sáhy Péter jegyzete a Weinstein-botrányról, a szalagcímeken túl.


TOVÁBB

Alakul, mint púpos PSD a prés alatt

A román kormányfő erősebbnek bizonyult, mint a szocdem elnök hitte. Liviu Dragnea kénytelen volt visszalépni, egyelőre Tudose akarata érvényesül. Simon Judit jegyzete.


TOVÁBB

Feledékeny magyarok

S(zinte s)enkit nem zavar Erdélyben, hogy Budapesten meghiúsult a `90 fekete márciusában a magyarok mellett fellépő marosvásárhelyi cigányember emléktáblájának felavatása. Szűcs László jegyzete.


TOVÁBB

Valamilyen Jakab Dezső esete a nemzeti liberálisokkal

A váradi szecesszió mesterétől a bihari botránypolitizálás állócsillagáig. Szilágyi Aladár jegyzete.


TOVÁBB

Orbán, mint közlemény Erdélyben

Hétvégi látogatását felhasználva Orbán Viktor arra is megtanította erdélyi vendéglátóit, hogyan kell negligálni a sajtót. Szűcs László jegyzete.


TOVÁBB